dinsdag 31 augustus 2010

De kop is eraf!

Ik ben begonnen aan een nieuw haakproject. Het moet een deken worden voor het ledikantje van mijn dochter. Ik heb gekozen voor de 'Granny Squares'. Het patroon komt van de blog van Attic24
De eerst 2 blokken zijn klaar, nog zo'n 78 te gaan. De blokken zijn ongeveer 10x10, dus ik denk dat ik 80 nodig heb. Ben benieuwd hoe lang ik er over zal doen. Zal wel een tijdje duren. Ik zal regelmatig een update plaatsen en misschien komen er nog wel andere projectjes tussendoor.
  
Groetjes Marloes

vrijdag 27 augustus 2010

Weer wat gehaakt

Ik heb de laatste dagen niet stil gezeten. Ik moest deze week weer voor het eerst, sinds half maart, echt aan het werk. 's Avonds voor de ontspanning heerlijk gehaakt. Zo heb ik nu weer 2 projectjes af. Ik heb met hulp van Lique een hoesje voor mijn telefoon gehaakt. Ik heb hem wel 3 of 4 keer weer uitgehaald. De onderkant wilde niet lukken of hij liep wijd uit. Uiteindelijk ben ik redelijk tevreden over het eindresultaat.
  
Afgelopen weekend was ik ook begonnen aan een speenkoord voor de speen van mijn dochter. Dit patroon kwam ik via het haakforum op de site ravelry tegen. Ik heb hem iets aangepast. Ik heb er een bretelclip aangemaakt zodat ik hem makkelijker kan bevestigen. Lieke vond hem erg interessant toen ik hem aan de speen had vast gemaakt!
En dan moet ik weer iets nieuws verzinnen om te gaan maken. Ik zit er aan te denken om een deken voor mijn dochter te maken. Heb veel patronen opgeslagen, eerst even kijken of ik daar genoeg mooi garen voor heb of dat ik morgen eerst moet shoppen. Ik zal jullie op de hoogte houden!

Groetjes Marloes

zaterdag 21 augustus 2010

Kaartje gemaakt

Ik heb vandaag een kaartje gemaakt voor vrienden die een dochtertje hebben gekregen. Ik heb op het kaartje drie gehaakte vlindertjes geplakt. Het idee van deze vlindertjes zag ik op de blog van Little Birdie Secrets en op die van Karin aan de haak. Ik heb twee grotere en een kleintje gehaakt van Catania katoen. De vlindertjes heb ik op scrappapier van My Mind's Eye geplakt. Ook heb ik de naam van de baby onderaan gestempeld. Vind hem zelf wel simpel en lief geworden. Ga hem gauw op de bus doen.

dinsdag 17 augustus 2010

Mijn eerste haakwerk is klaar!

Hoera! Ik heb mijn eerste haakwerk afgerond. Het is een sjaal voor mijn dochter geworden. Ik ben er nog niet helemaal tevreden over. De volgende keer weet ik dat ik bepaalde dingen toch anders moet doen. Zo ben ik niet tevreden over het afhechten en over het randje om de sjaal. Maar goed, het eerste werk kan nooit perfect zijn. En zo heb ik weer een excuus om nog een sjaal te haken, heb de volgende namelijk al weer in mijn hoofd!!
Sorry voor de slechte foto's, met kunstlicht en flits gemaakt. Zal van de week overdag een foto maken wanneer Lieke hem om heeft! En nu verder met Nijntje!

Lieke

zaterdag 14 augustus 2010

First time together

Een grote hobby van mij is scrapbooking. Dit doe ik nu zo'n 8 jaar alweer. In die tijd heb ik al heel wat layouts gemaakt. Dit is mijn laatste creatie en de eerste layout die ik van mijn dochter heb gemaakt. Dit is dan ook een van de eerste foto van ons samen, vandaar de toepasselijke titel: 'First time together'. 

vrijdag 13 augustus 2010

Overbelast

Sinds 2 weken heb ik het haken ontdekt. Geweldig, een echte verslaving. Nu was ik zo fanatiek dat ik momenteel erge spierpijn heb in mijn handen en armen. Dus maar even niet haken vandaag en lekker op internet rond surfen. Opzoek naar nieuwe ideeën.

dinsdag 10 augustus 2010

Granny stripes

Op internet kwam ik zoveel mooi haakwerk tegen dat ik ook ben begonnen. Ik was begonnen met een olifant, maar die heb ik even aan de kant gegooid. Ik was er totaal niet tevreden over. Verkeerde naald gebruikt, dus gaten in de olifant. Misschien maak ik hem nog wel af, ik hoef nog maar 3 poten.
Terwijl ik met de olif ant bezig was kwam ik op internet allemaal mooie dekens van 'Granny squares' of 'Granny stripes' tegen. Dus olifant aan de kant en nu bezig met 'Granny stripes'. Ik heb het patroon van de site van Lucy van 'Attic24'. Deze is trouwens wel in het Engels. Op de Blog van 'Karin aan de haak' staat hij in het Nerderlands.
Ik heb gekozen voor lekkere felle kleurtjes van 'Catania' katoen. Ik ben niet gelijk met een hele deken begonnen, dit moet een sjaal voor mijn dochtertje worden.
Mijn dochter Lieke wilde ook wel even helpen, maar dit was zo vermoeiend dat ze erbij in slaap viel!

maandag 9 augustus 2010

Weer een blog!

Mijn derde blog alweer. Ik heb er twee. Een voor het scrappen en een voor de fotografie. Maar ik heb weer een nieuwe hobby gevonden. HAKEN!! Dus zou ik daarvoor een nieuwe blog moeten maken om mijn werk te showen. Dus heb ik besloten om alleen deze blog te gaan gebruiken en hier al mijn creatieve uitspattingen op te plaatsen. Dus hier zal van alles langskomen. Scrapbooking, foto's, haken en natuurlijk mijn dochter Lieke. Morgen zal ik de eerste foto's plaatsen van mijn haakwerk waar ik nu mee bezig ben.